Laborky v iQLANDII

Naši širokou nabídku laboratorních workshopů pro školy (tzv. laborek) jsme rozdělili na dva typy programů, Malé laborky a Velké laborky. Liší se od sebe nejen délkou, ale i kapacitou workshopu. 

Změnil se také způsob úhrady, nově se platí jednotný poplatek za laboratorní program, nikoliv poplatek za žáka, jak tomu bylo doposud. Malé laborky vyjdou na 1500 Kč, Velké laborky na 2500 Kč a Úniková hra na 3000 Kč.

  • Malé Laborky jsou určené pro 8-15 žáků a trvají 45–60 minut, nabízíme je od 10:15 a od 12:15. Na vyžádání je možnost přidat extra termín od 9:00 nebo 13:30. Vycházíme tak vstříc školním skupinám, které nemají během návštěvy iQLANDIE tolik času na absolvování dvouhodinového programu v laboratoři a uvítaly by kratší méně náročný program. 
  • Velké laborky jsou ve stejném režimu jako Laborky loňské s kapacitou 15–25 žáků a délkou 90–120 minut. Je možné je objednat od 9:00 a od 12:30.

Novinkami v iQLANDII pro letošní rok jsou Mineralogický detektiv, Jedlá chemie, Malý chemik, Věřte nevěřte a Lovci dezinformací nebo přepracovaná únikovová hra - Únik z rostlinné buňky. Kompletní přehled laboratorních workshopů naleznete ZDE.

Vzdělávací programy v iQPARKU

Pro školkové děti a žáky 1-3. tříd ZŠ nabízíme vzdělávací programy v laboratořích iQPARKU, trvají 45-60 minut, mají kapacitu 15-30 žáků a stojí 1500 Kč. Letos se můžete těšit na nový program Mise duha

Matematika a další programy v expozicích

Novým typem programu v naší nabídce je Bádání v expozicích. Sestává z teoretického úvodu na dané téma, experimentování v expozicích s pracovním listem a společného vyhodnocením na závěr. Po celou dobu je skupině k dispozici náš zkušený lektor.

  • Takovým programem je Matematicon, který jsme úspěšně otestovali v loňském roce v rámci projektu NAKAP. Letos si ho může objednat jakákoliv školní skupina od 4. třídy ZŠ až po středoškoláky. Kapacita je 15-30 žáků, délka 90-120 minut a cena 2000 Kč.
  • Druhým takovým programem je Zvuk, určený pro menší skupiny 8-15 žáků, s délkou 45-60 minut a cenou 1000 Kč. 

iQPLANETÁRIUM

V planetáriu nadále nabízíme 2 typy programů, filmy kombinované s komentovanou prohlídkou aktuální oblohy a tzv. Živáky – naše autorské živě moderované pořady, doplněné o experimenty a zajímavé vesmírné aktivity. Pro letošní školní rok jsme trochu vyšperkovali dva naše oblíbené Živáky: Vesmír pro nejmenší a Všichni jsme hvězdy. V Planetáriu se nadále platí cena 100 Kč za žáka, resp. 70 Kč v případně kombinace se vstupem do expozic. 

iQFABLAB

V našich moderně vybavených dílnách iQFABLAB mohou žáci využít svou tvořivost, zručnost a originální nápady při mnoha zajímavých workshopech. Nabízíme programy pro různé věkové skupiny, včetně školkových dětí a středoškoláků. Na letošek chystáme více kratších dílen pro prvostupňové děti se zaměřením na práci s dřevem. Více informací zde.

Přes léto jsme nezaháleli a pustili trochu čerstvého větru do naší stávající programové nabídky. Kromě tvorby zbrusu nových workshopů jsme se vrhli i na úpravy zaběhnutých programů.